Diplomat de mere

de Dea_Dea in Torturi, 22 Mar 2013 | 6688 vizualizari

 

Un tort racoros care mie imi place tare mult!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 2 oua,
  • 2 linguri de zahar,
  • 2 linguri de faina,
  • 1 lingurita praf de copt

  • CREMA:
  • 4 mere,
  • 4 linguri de zahar,
  • scortisoara,
  • 1 plic de gelatina,
  • 200 ml frisca.
  • ciocolata alba si neagra
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat de mere:

Am curatat merele, le-am taiat bucati si le-am pus la fiert cu zaharul si scortisoara, am pus apa doar cat sa le acopere.

Cand s-au inmuiat le-am lasat sa se raceasca le-am scurs si le-am facut pireu cu blender-ul. Am pastrat din sirop pentru insiroparea blatului.

Am facut blatul si l-am pus in forma unsa (diametru de 24). Albusurile batute spuma, adaugat zaharul, mixat pana se face ca o bezea, galbenusurile, iar la final adaugat faina cu praful de copt. Se coace cam 30 -40 min la foc potrivit.

Am lasat blatul la racit.

Am pus gelatina cu apa si am lasat-o vreo 10 minute , apoi am pus-o la dizolvat si am turnat-o in pireul de mere. Am omogenizat bine.

Frisca se bate in alt castron.

Am pus in forma detasabila blatul,  l-am insiropat cu siropul de la mere, am pus pireul de mere.

Apoi am pus frisca batuta, ciocolata alba si neagra rasa si am dat la frigider vreo 2 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat