Drob din ficăței de pui și ciuperci

de georgiaskitchen in Aperitive / Garnituri, 16 Apr 2014 | 11355 vizualizari

 

Pentru că se apropie Paștele și nu toată lumea preferă drobul din miel, m-am gândit să vă ofer o variantă cu ficăței de pui și ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficăței de pui
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură unt
  • 4 ouă
  • o legătură ceapă verde
  • o legătură mărar verde
  • o legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob din ficăței de pui și ciuperci:

Spălați ficățeii, îi lăsați la scurs într-o strecurătoare (îi puteți ține în lapte pentru o oră dacă aveți timp, că eu nu am avut), îi tăiați mărunt și îi puneți la călit în cele 3 linguri de ulei și lingura cu unt. După 10 minute adăugați și ciupercile mărunțite și mai lăsați pe foc 5 minute. Potriviți gustul cu sare și piper și dați deoparte la răcit. Între timp tăiați cât mai mărunt ceapa verde, mărarul și pătrunjelul. 

Când compoziția s-a răcit, adăugați verdețurile și cele 4 ouă bătute separat.

Încălziți cuptorul, puneți compoziția pentru drob într-un vas de yena sau o formă de silicon ca cea pentru cozonac, ornați drobul cu felii de ciuperci pe toată suprafața și lăsați la copt pentru 40 minute la foc mediu.

Când s-a copt, îl scoateți din cuptor, îl lăsați la răcit apoi îl scoateți din formă și îl serviți.

Poftă bună!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din ficăței de pui și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob mixt (vita si pui)