Escalop de porc cu ciuperci de padure

de Panacris in Porc, 27 Feb 2016 | 4092 vizualizari

 

Se pare că e un fel principal tare apreciat în CasaZmeilor, deja am venit cu varianta III, ediție revizuită și adăugită :)) Asta e in contextul zilelor noastre, vizavi de plagiat și autoplagiat. De fapt a fost o noua provocare, care de data asta a ieșit mult mai bine ;) P.S. Sper ca admini, să nu respingă rețeta :D P.S. Aici vedeți sursele de inspiratie: http://www.bucataras.ro/retete/escalop-de-porc-cu-ciuperci-20599.html si http://www.bucataras.ro/retete/escalop-de-porc-cu-ciuperci-64633.html

 

INGREDIENTE

  • pulpă de porc feliată cca. 1000 g,
  • mix ciuperci de pădure 1 borcan, cca. 700 g,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • unt cca 50 g,
  • vin alb demisec 100 ml,
  • apă cca. 100 ml,
  • usturoi 4-5 căței,
  • foi de dafin 1 bucată,
  • smântână lichidă de gătit 200 ml,
  • făină albă de grâu 4-5 linguri,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ciuperci de padure:

Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele pe ambele părți și se trec prin făină pe fiecare parte. Usturoiul curățat, doar presat un pic, se rumenșete ușor într-o tigaie împreună cu uleiul de măsline cca. 3 minute, se scoate din tigaie și se adaugă bucățile de carne, ce se rumenesc ușor pe fiecare parte la foc mediu. Se prăjesc ușor, până devin aurii pe ambele părți, apoi se scot într-un vas și se țin la cald, până se prăjesc toate bucățile de carne. În uleiul rămas apoi se adaugă ciupercile scurse de lichidul din conservă, lăsându-se la prăjit cca. 5 minute. După ce s-au înmuiat se adaugă carnea prăjită, vinul, foaia de dafin și apă atât cât să acopere carnea, și se lasă la gătit cca. 10 minute, până se evaporă lichidul. Spre final se adaugă smântâna se mai lasă să dea câteva clocote și se oprește focul. Se servește cald cu garnitură la alegere: orez, cartofi natur, piure din cartofi, paste sau chiar mămăliguță. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

anca_rm 1

02.03.2016, 13:40

un preparat delicios si gustos , o minunatie a la Cristina

-Licurici- 1

05.03.2016, 09:48

O bunatate!!!!

Rahela Velicu 1

05.03.2016, 20:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc pe pat de legume la cuptor