File de peste cu praz în sos de vinegretă acidulată in vas Zepter

de Bucataras in Salau, 26 Noi 2012 | 9082 vizualizari

 

Reteta de File de peste cu praz în sos de vinegretă acidulată preparata in vas Zepter

 

INGREDIENTE

  •  4 fileuri de peşte, aproximativ 180 g net bucata (poate fi folosit salau, etc)
  • 4 bucăţi mari de praz
  • 8 roşii deshidratate, tăiate în fâşii
  • 1 lămâie
  • 2 linguriţe de capere mici
  • 2 linguriţe de măsline negre
  • 1 dl de supă de pasăre
  • ulei de măsline
  • oţet balsamic
  • sare fină
  • piper măcinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de peste cu praz în sos de vinegretă acidulată in vas Zepter:

Curăţaţi prazul păstrând doar partea albă. Spălaţi bine bucăţile de praz şi tăiaţi-le oblic în trei bucăţi. Încălziţi un vas Zepter până când termocontrolul indică culoarea roşie, stingeţi focul, apoi adăugaţi puţin ulei de măsline şi adăugaţi bucăţile de praz. Căliţi-le fără să le daţi culoare, apoi adăgaţi supa de pui. Acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă până se înmoaie.

În acest timp, tăiaţi lămâia în felii, tăiaţi roşiile deshidratate în felii juliene şi apoi tăiaţi măslinele pe lungime în acelaşi mod. Încălziţi un alt vas Zepter până când termocontrolul indică zona roşie, reduceţi la minim focul, apoi aşezaţi bucăţile de peşte, după ce le-aţi uscat în prealabil cu ajutorul unor şervete de hârtie şi le-aţi uns cu ulei de măsline. Rumeniţi-le pe ambele părţi.

Puneţi bucăţile de praz călit pe o farfurie, aranjaţi deasupra bucăţile de peste într-un mod atrăgător, apoi puneţi măslinele, feliile de lămâie, caperele şi roşiile deshidratate în vasul care a servit la fierberea bucăţilor de bar.

Stingeţi cu puţin oţet balsamic şi puţin lichid în care au fost fierte bucăţile de praz. Turnaţi acest suc peste bucăţile de praz şi apoi adăugaţi puţin oţet, după care adăugaţi un firicel de ulei de măsline.

Reteta advertorial Zepter

Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste cu praz în sos de vinegretă acidulată in vas Zepter" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

Bucataras 1

13.12.2012, 09:59

Retetele sint advertoriale Zepter, dupa cum se specifica la finalul modului de preparare. Acest lucru inseamna ca partenerul Zepter le trimite spre publicare (foto, ingrediente, mod de preparare)

diaconta 1

13.12.2012, 10:14

No bine ca stiu si eu ce-i ala advertorial )))))))))))))
sa ne trimita si pentru degustare,dar eu nu vreau peste

babi5 1

05.05.2013, 22:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume