Focaccia alla genovese

de Miha in Piine, 9 Mar 2010 | 5941 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 460 g faina alba
  • 35 ml ulei de masline
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata
  • Pentru uns:
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 linguri apa
  • cimbru uscat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia alla genovese:

In cuva masinii de paine amestecam apa, uleiul si zaharul. Adaugam treptat faina amestecata cu drojdie si sare, in timp ce se framanta aluatul. Vom obtine un aluat moale dar nelipicios.

Tava de cuptor se unge cu ulei de masline din belsug si in mijloc punem bila de aluat si lasam la crescut in jur de 1 ora. Dupa acest interval de timp, intoarcem aluatul pe partea cealalta, astfel incat ambele parti sa fie bine unse cu ulei.

Incepem sa aplatizam aluatul in tava cu palmele, fara sa tragem de el. Dupa ce am intins aluatul in toata tava incepem sa facem mici gropite in aluat cu varful degetelor, apasam cu degetele pana simtim fundul tavii.

Presaram cu sare grunjoasa si lasam aluatul sa se odihneasca 15 minute. Amestecam uleiul cu apa si ungem toata suprafata din abundenta, apoi presaram cu cimbru uscat. Lasam din nou la crescut vreo 20 de minute la loc caldut, apoi dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Sursa

TIPS-URI

1

daca aluatul este lipicios se lasa sa se odihneasca 15 minute, apoi se mai framanta cu putina faina, nu mai mult de 50 de grame

2

in loc de cimbru se poate folosi rozmarin

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia alla genovese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa