Foietaj cu ciuperci si masline reteta delicioasa de post

de mirela0911 in Mancaruri de post, 21 Mar 2019 | 16221 vizualizari

 

Foietaj cu ciuperci si masline reteta delicioasa de post este o  gustare perfecta care poate fi luata atat la scoala cat si la serviciu. Si este de post, numai buna in aceste zile.
Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Foietaj cu ciuperci si masline reteta delicioasa de post
  • 400 g aluat foietaj
  • 500 g ciuperci brune
  • 3 lg ulei de masline
  • o mana de masline verzi cu ardei
  • 1 lgt amestec ierburi italiene
  • 1/2 lgt boia de ardei iute
  • sare, piper dupa gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu ciuperci si masline reteta delicioasa de post:

Cum se prepara Foietaj cu ciuperci si masline reteta delicioasa de post

Aluatul se lasa la temperatura camerei pentru a se dezgheta.

Se curata ciupercile si se spala. Se taie in felii mici. 

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ciupercile taiate. Se presara putina sare si se lasa sa se caleasca pana scade apa lasata de ele.

Se taie felii maslinele verzi umplute cu ardei. Se adauga peste ciuperci si se lasa 2-3 minute sa se caleasca impreuna. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se adauga amestecul de ierburi italiene si boia iute. Se amesteca totul bine, se mai lasa 1 minut pe foc dupa care se trage deoparte. Se lasa sa se raceasca.

Dupa ce s-a dezghetat aluatul, se pune pe masa de lucru infainata si se mai intinde putin cu sucitorul. Se taie fasii pe verticala si orizontala rezultand 20 de patratele. 

Pe fiecare patratel se pune cate o lingurita plina cu ciuperci apoi se impatura fiecare formand un triunghi. Cu o furculita apasam marginile pentru a se lipi si a nu iesi umplutura afara la coacere.

Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru cca 20-25 de minute. Se pot servi atat calde cat si reci, alaturi de o cana de iaurt de casa. Recomandam pateuri cu branza sau cornuri cu carnati

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca nu le doriti de post, se pot unge deasupra cu ou batut si presarat susan deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu ciuperci si masline reteta delicioasa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]