Nu e practic o reteta ci o idee de ce sa folosim la un fondue.
- trebuie pregattite toate ingredientele inainte de a ne aseza la masa. Acest fel de mancare necesita ustensile speciale pentru fondue si se carnea s eprajeste la masa in ulei fierbinte, mentinut astfel de flacara dintr-un recipient special.
- Deci cumparam carne de foarte buna claitate. Este foarte important, mai ales carnea de vitel. Daca va permiteit cumparati muschiuletul, daca nu, e buna si pulpa, dar fiti siguri ca e carne proaspata si frageda. Nu taiem carnea decat inainte de a ne asez ala amsa, cuburi potrivite si le saram putin cu sare grunjoasa.
- Carnea de curcan (piept) se taie cuburi si se condimenteaza cu usturoi zdrobit, sare, piper alb macinat . Punem putin vin si dma la frigider pentur cateva ore sa se marineze inainte de a-l servi.
- Carnatul se taie felii
- Pregatim apoi sosurile: puteti cumpara deja gata facute . Eu am cumparat doua tipuri-cu piper si unul de mango si curry. Merge de minune cu carnea de pasare. Apoi eu am facut sosul coctail (maioneza, sare, piper, ketchup si putin whiskey). sosul de mustar (maioneza si mustar, sare, piepr) La acest capitol intra gusturile fiecaruia si la magazine gasim o mare varietate de sosuri gata facute. deci le pregatim si le punem frumos in vasele de ceramica de la fondue.
- Prajim cartofii pai ; facem si o salata dupa preferinte;
- Fructele se curata si se tau felii.
-Ducem toate la masa si apoi incingem pe aragaz vasul cu ulei si apoi il aducem la masa in forma de fondue . Fiecare isi alege carnea pe care o doreste sa o manance si o infinge in tepusa si o introduce in uleiul incins . Se lasa dupa preferinte, sa fie bine prajite sau mediu facute. E foarte important sa aveti o companie buna la masa si un vin pe masura .
Pofta mare!