Friptura aromata de iepure

de Dea_Dea in Mancaruri cu carne, 28 Aug 2013 | 5298 vizualizari

 

O friptura minunata!

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure
  • 2 cepe
  • jumatate de telina
  • 1 morcov
  • boabe de piper
  • 2-3 frunze de dafin
  • piper macinat
  • sare
  • cimbru
  • 200 ml vin rosu
  • 6 feliute de slanina
  • 1 capatana usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura aromata de iepure:

Carnea de iepure se spala bine si se transeaza.

Facem baitul din : ceapa taiata solzisori , telina taiata felii, morcovul taiat felii, boabe de piper, sare, cimbru, piper macinat si vin. Punem carnea in bait si dam la frigider 2 ore, si mai amestecam din cand in cand.

Intr-o tava punem feliutele de slanina , si turnam carnea cu baitul, deasupra se pune usturoiul taiat feliute .

Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor la foc potrivit 90 min, dupa care se scoate folie si se mai lasa 10-20 min sa se rumeneasca.

TIPS-URI

1

Se pot pune si alte legume daca doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura aromata de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de iepure de vanat in vin alb