Friptura din carne de porc fiarta in vin cu garnitura de cartofi la tigaie

de Gherca Daniela in Porc, 22 Sep 2014 | 7732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8-10 bucati de carne de porc mai slaba
  • 3 linguri ulei
  • 2 morcovi medii
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ceapa mica
  • Un sfert de ardei rosu
  • Un pahar de vin rosu
  • 2-3 foi de dafin
  • piper boabe
  • sare
  • piper
  • boia dulce si iute
  • bulion
  • apa
  • Pentru garnitura:
  • 5 cartofi medii
  • sare
  • boia dulce si iute
  • 3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din carne de porc fiarta in vin cu garnitura de cartofi la tigaie:

Carnea o condimentam cu sare, piper, boia dulce si iute pe ambele parti si o prajim cateva minute in tigaie cu cele 3 linguri de ulei. Intr-un ceaun am pus legumele taiate fasii mai mari iar ceapa in 4 , am pus carnea (prajita foarte putin), paharul cu vin, apa cat sa acopere totul, foile de dafin, piperul boabe si 2 linguri de bulion, apoi am dat la fiert cat sa scada aproape toata zeama ( daca mai trebuie apa mai punem intre timp). Carnea este gata cand este frageda.

Garnitura: Cartofii i-am taiat cubulete mai mici, i-am condimentat cu sare si boia, apoi intr-o tigaie am pus uleiul si am prajit cartofii pana au devenit aurii.

Am servit alaturi de salata de andive cu rosii si morcovel fiert in zeama de la friptura.

Pofta buna!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din carne de porc fiarta in vin cu garnitura de cartofi la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fleica la tava cu bere