Garnitura pilaf

de miki_a in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2016 | 30930 vizualizari

 

Una din cele mai simple si delicioase garnituri! 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr  orez cu bobul rotund
  • 3 linguri cu ulei de floarea-soarelui
  • 1 ardei kapia mic
  • 2 morcovi mici
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 ceapa galbena
  • 2 tije subtiri de telina (tulpina)
  • 600-650 ml supa de pui (sau de legume)
  • cateva frunze de patrunjel
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura pilaf:

Spalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta. 

Punem uleiul la incalzit. Cand s-a infierbantat usor adaugam cubuletul de unt (grija mare sa nu se arda). Dupa ce untul s-a topit si uleiul sfaraie usor punem legumele tocate pe rand, dupa preferinta (eu incep cu ardeiul tocat marunt, continuand cu morcovii si pastarnacul rasi fin, ceapa tocata si tijele de telina taiate rondele). 

Le calim pana incep sa se inmoaie (dar sa nu-si schimbe culoarea, deci maxim 10 minute). 

Adaugam orezul si lasam sa se prajeasca si el un pic (astfel, boabele de orez se "vor inchide", vor face crusta si se vor gati al dente). 

Dupa acest pas adaugam supa calda de pui  in etape (sau supa de legume....iar daca nu aveti de nici un fel e buna si apa, dar gustul nu va mai fi "plin", bogat). Punem o cana de supa, acoperim tigaia si lasam ca boabele de orez sa absoarba lichidul. Abia dupa mai punem o cana cu supa. Continuam pana terminam de adaugat toata supa. 

Condimentam cu sare si piper dupa gust. 

Frunzele proaspete de patrunjel le spalam si le tocam marunt. 

Oprim focul si punem verdeata. Lasam acoperit pana in momentul servirii (10-15 minute). Sevim orezul simplu sau insotit cu preparate de peste sau carne (peste la gratar, carne fiarta / prajita, snitele, chiftelute etc.) si cu salate de sezon. 

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Pentru un orez perfect trebuie sa tineti cont de urmatoarele:

2

Nu adaugati supa / apa rece (procesul de gatire va fi incetinit), deci numai supa / apa calda si in etape (abia dupa ce boabele de orez au tras umezeala se adauga o noua cana cu supa);

3

Daca puneti toata supa / apa deodata, orezul si legumele vor clocoti, se va face multa spuma, amidonul va fi distrus iar consistenta nu va mai fi cremoasa ci lipicioasa.

4

Oricat de mult va tenteaza amestecatul in tigaie trebuie sa stiti ca orezul va prinde aer si se va gati total gresit. Amestecati rar, de preferat cu o furculita sa il afanati usor, bob cu bob.

5

Orezul se va gati intr-o tigaie potrivita cantitatii (nici prea mica dar nici foarte mare pentru ca boabele sa se gateasca toate in acelasi timp).

6

Focul trebuie sa fie mediu (la temperatura mica, orezul va ramane crud).

7

Eu il pun orezul neinmuiat, dar daca vreti puteti opta pentru acesta varianta; nu este obligatoriu sa fie inmuiat, umflandu-se usor de la apa si fara amidonul de pe boabe nu se mai "leaga" si nu va mai iesi cremos

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura pilaf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu ciuperci si bacon, la multicooker