Gem de struguri

de jolygina in Dulceata / Gem, 6 Sep 2010 | 26386 vizualizari

 

mi-au mai rams ceva struguri prin casa asa ca am zis sa fac ceva bun

 

INGREDIENTE

  • 1 kg struguri negri
  • 500g zahar
  • zeama de la o lamie si coaja
  • un plic zahar vaniliat
  • 3-4 picaturi de esenta de migdale, optional

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de struguri:

se curata boabele de struguri de pe  ciorchine si se scot samburii, daca au, si se dau prin blender

se pune zaharul si coaja de la lamaie si de pun pe foc cam 30-45 min, 

cand incep sa se lege cat de cat,se adauga si zeama de lamaie si zaharul vaniliat dupa care mai lasa sa fiarba cam 15 min pana vedem ca s-a legat bine ,

cand este gata se ia gemul de pe foc se adauga esenta de migdale si se toarna in borcane cald

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (12)

jolygina 1

07.09.2010, 22:07

da cred ca se face si din struguri albi probabil ca e la fel de gustos dar cu alta culoare

Julie 1

10.09.2010, 08:49

Se face gem din orice fel de struguri.La noi in Buzau gasim in piata struguri fara samburi ,special pentru compot sau gem .Iar dulceata din strugurii coarna albi...ce sa mai spun...un deliciu!!

CretuValentina 1

11.06.2019, 11:59

nu am mancat niciodata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]