Facem pregatirile pt iarna !
Am spalat si curatat gogosarii si am indepartat demintele dupa care le-am lasat la scurs.
La fel am prcedat si cu conopida care am spalat-o si am desfacut buchetelele si le-am lasat la scurs.
Am curatat si morcovii si hreanul, morcovul l-am taiat rondele si hreanu in 4 fasii , frunza de telina se spala si se lasa la scurs.
Intr-o oala mare se adauga apa, otetul , foile de dafin, zaharul, boabele de piper,uleiul , sarea,totul de potriveste pt gustul fiecaruia si se lasa sa fiarba .
Cand fierbe incepem sa adaugam gogosarii si le dam un clocot si apoi continuom asa pana terminam gogosarii si ii lasam deoparte sa se racoreasca putin,
In acest timp adaugam si conopida sa dea un clocot in acea compozitie ,dupa care o lasam la racorit.
Asezam borcanele si incepem sa asezam un strat de gogosari unul de conopida unul de morcov , de telina si hrean si asa continuom pana unplem borcanele.
Apoi adaugam apa clocotita in borcane , inchdem ermetic capacele si le lasam in paturi sa se raceasca pana a 2 zi. Dupa ce s-au racit se dau la loc racoros si se pastreaza atat timp cat vrem .
1
Cine doreste sau are preferinte dupa gust se poate pune toate ingredientele, otet , zahar si sare, eu am potrivit totul dupa gust .
2
Mi-au iesit 3 borcane, unul de 5 l, unul de 2,5. si unul de 800 g .