Iata o mancare improvizata un amestec de ghiveci si de moussaka.
Carnatii merguez din carnne de oaie se combina foarte bine cu vinetele si dovleceii.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/08/gratin-de-vinete-dovlecel-si-carnat.html
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Spalati dovlecelul si vinata si taiati-le bucatele. Lasati pielea daca sunt bio.
Intr-o oala puneti la-ncalzit uleiul si adaugati paprika si carnatii. Rumeniti frumos carnatii pe toate partile, adaugati vanata si dovlecelul si reveniti impreuna 10 minute. Puneti sare si piper adaugati foaia de dafin si cimbru uscat, sosul de rosii de casa (reteta aici) si 10-15 cl de apa. Amestecati.
Acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 25 minute. Amestecati din cand in cand.
Scoateti carnatii si taiatii bucati.
Dati branza mozzarella pe razatoare.
Varsati legumele cu sosul lor intr-un plat pentru gratin.
Puneti carnatii merguez si deasupra branza rasa.
Puneti 20 de minute in cuptorul incalzit la 210°C.
Serviti-l cald . Decorati cu arpagic si busuioc.
Pofta Buna!