Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata

de Rahela Velicu in Pui, 18 Aug 2018 | 4235 vizualizari

 

" Provocarea GastroArt"

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete medii
  • 1 pulpa de pui/ 1 piept
  • 5-6 rosii
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • busuioc
  • 4 felii branza de burduf
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata:

Decupam cate un capac, pe lung, la fiecare vanata si le punem in apa clocotita cu sare, timp de 5-6 minute sa le oparim. Apoi, cu ajutorul unei lingurite, scoatem interiorul vinetelor si il tocam pentru ca il vom folosi la sos. Eu am folosit doar jumatate din el la sos.

Pulpa de pui o fierbem separat, apoi o tocam cubulete mici.

Rosiile le dam pe razatoare, iar ceapa si areii le tocam cubulete.

Punem intr-o tigaie rosiile date pe razatoare impreuna cu ceapa, ardeiul, carnea tocata si jumatate din cantitatea de vanata. Le lasam sa fiarba pret de 10-13 minute pana cand incepe sa se ingroase sosul.

Potrivim de sare, adaugam si piper, busuioc si patrunjel verde la final.

Umplem vinetele cu aceasta compozitie, punem deasupra lor felii de rosii si felii de branza de burduf.

Adaugam 1 cana de apa in tava si dam vinetele la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 40-45 de minute.

TIPS-URI

1

Neaparat vintele trebuie oparite in apa cu sare, apa rezultata va avea culoarea verde-maronie.

2

Puteti adauga fie carne tocata de porc, fie carne de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori