Lipie de casa

de -Licurici- in Piine, 13 Dec 2018 | 3917 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 240 g faina;
  • 150 ml apa calduta;
  • 6 g drojdie uscata;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie de casa:

  1. Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc.
  2. Se pregateste o maia din drojdie, putina apa calduta si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla.
  3. Maiaua se pune in gaura din faina, apoi se adauga apa calda si uleiul de masline.
  4. Toata compozitia se framanta  pentru cateva minute, pana devine elastica.
  5. Din aluat se formeaza o bila si se presara cu faina, apoi se lasa la crescut, acoperit cu un prosop, cel putin 30min, pana isi mareste volumul.
  6. Cand a crescut, se imparte in 4 bucati si se intinde subtire.
  7. Se pune intr-o forma de pizza si se baga in cuptorul preincalzit, la 220-250 grade, pentru 2-3minute fiecare, pana se umfla si se rumeneste.
  8. Eu am vrut lipiile crocante, asa ca le-am intins subtire, cam de 1mm, dar se pot lasa mai groase, de 2-3mm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turte cu gem