Eu cand vad ca se aduna mai multe ,, capete '' de branzica sau cascaval, o pun de o mamaliga. Am prajit putina slaninuta afumata pentru gust cand mi-au cazut ochii pe carnatul proaspat de casa (prea putin pentru a fi impartit la toti ai casei). I-am taiat pielita si am aruncat la prajit mici ghemotoace gata asezonate de carne. Am ramas cu ceva de la vizionarea emisiunilor culinare cu Jamie Oliver :D, el proceda astfel .
Preparati o mamaliga mai moale din faina de malai, sare si 1.5 apa pentru a putea fi intinsa in tava.
Taiati slaninuta marunt si o puneti la prajit intr-o tigaie teflonata. Taiati carnatul de casa si curatati matul (membrana). Rupeti bucati mici de marimea unei nuci si puneti la prajit. Feliati ceapa verde si o prajiti usor. Trageti tigaia de pe foc .
Feliati, rupeti branza, telemeaua si cascavalul.
Intr-un vas termorezistent de Yena uns cu grasimea de la slanina puneti mamaliga in straturi (intindeti mamaliga cu o lingura cu untura topita).
Presarati cas , slaninuta si bucatele de carnat prajit, la urmatarul strat folositi si telemeaua.
Mai intindeti un strat de mamaliga si terminati cu cascavalul afumat care se topeste mai aspectuos.
Dati mamaliga la gratinat pana incepe sa se rumeneasca si cascavalul se topeste.
Decorati cu rosii si ceapa verde.
Serviti mamaliguta insotita de salata preferata si de iaurt.
1
Inlocuiti la servit smantana cu iaurt care are mai putine calorii.