Mancarica de praz, masline si carne

de ANCA in Mancaruri cu carne, 17 Oct 2009 | 13434 vizualizari

 

Pot doar sa spun ca ai mei baieti s-au lins pe bot!:)))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg praz
  • 300 g masline
  • un piept de pui mare, fara piele
  • o ceapa
  • o cutie de rosii
  • 2 linguri pasta de tomate
  • jumatate de lamaie
  • 150 ml vin alb sec
  • 2 foi dafin
  • cimbru, maghiran
  • patrunjel verde
  • piper, sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de praz, masline si carne:

Prazul se taie rondele, iar ceapa se taie marunt, apoi se pun impreuna la inabusit in putin ulei. Cand s-au mai inmuiat, se adauga carnea de pui taiata cubulete, cimbrul, maghiranul si foile de dafin.

Le mai lasam pe foc 5 minute, apoi adaugam maslinele, rosiile cubulete, pasta de tomate si vinul si punem cratita la cuptor circa 40 min, pana ce prazul devine moale.

Cand este aproape gata, se pune lamaia fara coaja (coaja poate da o tenta amara), taiata felii, patrunjelul si se mai lasa cateva minute la cuptor.

TIPS-URI

1

Amestecati cu grija in mancare, prazul de desface foarte usor!

2

Se poate folosi si altfel de carne, in functie de preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de praz, masline si carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

ANCA 1

23.10.2009, 14:46

multumesc, Lumi

buterfly 1

06.04.2011, 15:03

buna..daca nu pun vin are ceva?ca vreau sa ii dai si fetitei mele.. ..astept raspuns..merci

ANCA 1

07.04.2011, 16:08

fara probleme poti sa pui sau nu vin! vinul da doar savoare, alcoolul se evapora la prepararea termica .. eu ii dau puiului meu, are 3 ani

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui tras la tigaie cu vin si rozmarin