Văzusem la Merisor o mâncarică tărănească și mi-a făcut cu ochiul. Eu am pregătit-o cu carne de vită și a ieșit delicioasă. Se poate pregăti și cu carne de porc sau afumătură și iese grozav de bună.
Speli carnea, o fasonezi, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă cu sare.
Speli bine cartofii și îi pui la fiert în coajă, în apă cu puțină sare.
Toci ceapa mărunt, usturoiul felii, morcovul îl dai pe răzătoarea mică și le călești. Adaugi condimentele și 2 căni din apa în care a fiert carnea. Adaugi carnea și sucul de roșii și lași să fiarbă la foc potrivit.
Tai gogoșarii felii și îi adaugi peste restul ingredientelor.
Cartofii fierți, îi treci prin jet de apă rece și îi decojești.
Îi feliezi și îi adaugi peste celelalte ingrediente, îi amesteci bine și îi lași să fiarbă la foc mic, aproximativ 20 de minute, timp în care asezonezi gustul mâncării cu sare, piper, cimbru.
Scoti după 15 minute foaia de dafin, pentru că devine amăruie, dacă se fierbe mult.
O parte din cartofi se vor sfărâma și vor îngroșa mâncarea, așa că amesteci din când în când ingredientele, să nu se lipească.
După stingerea focului, adaugi pătrunjelul tocat.