Mucenici

de mamaieelena in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 4642 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg. faina alba
  • 1 lingurita sare
  • 40gr.drojdie proaspata
  • 100 gr.margarina
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 1 fiola cu rom
  • 500ml.apa calda 
  • 200 gr.nuca macinata
  • sirop:
  • 300 gr. zahar
  • 200 ml. apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Se pun intr-un lighean toate ingredientele (mai putin siropul) si se amesteca si apoi se framanta pana se obtine un aluat consistent si compact ce se lasa la dospit pana se dubleaza volumul. Se imparte in bucati aproximativ egale si se fac opturi si se asaza in tava aragazului in care am pus hartie de copt. Se lasa la dospit iar 20 minute si se pun la cuptorul preancalzit la 200 de grade pana se rumenesc

Intre timp se pregateste siropul amestecandu-se apa cu zaharul si se da la foc pentru 15 minute apoi cand sunt mucenicii gata se scot si se pune cu o lingura siropul pe fiecare mucenic si se pune nuca pe suprafata lor. Optional scortisoara.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti