Ochelari

de divainbucatarie in Dulciuri, 17 Noi 2010 | 6005 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de foietaj
  • 50 g unt topit
  • 3 linguri de miere
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri apa
  • coaja rasa de la o 1/2 de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochelari:

Luam o foaie de foietaj si o intindem subtire cu un facalet. Taiem dreptungiuri in functie de cat de mari vrem sa fie ochelarii. In fiecare dreptunghi crestam un T astfel incat sa nu ajungem de la un capat la celalat. Rulam de la centru spre margine partile crestate mai subtiri si incercam sa lipim cu degetele partea rulata.

Dupa ce am terminat de rulat fiecare dreptunghi punem ochelarii la frigider pentru 30 de minute. Intre timp pregatim toppingul amestecand mierea, zaharul, apa si coaja de portocala intr-un bol. Topim si untul. Scoatem ochelarii din frigider si ii ungem cu unt topit, apoi ii dam cu o pensula cu toppingul de miere si coaja de portocale. Ii punem pe o foaie de copt, care a fost unsa cu unt topit. Dam la cuptor la 200°C pentru 12-15 minute, pana devin aurii. Intoarcem apoi ochelarii pe dos si ii mai coacem pentru inca 2-3 minute. Ii servim tapetati cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochelari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Un altfel de cremsnit