Ochi de păun

de Ade200 in Prajituri, 3 Ian 2013 | 5325 vizualizari

 

O reţetă de la sora mea, care îmi place mult, asemănătoare cu reţeta "ochi de bufniţă' a lui merişor.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 gălbenuşuri
  • 5 00 g de făină
  • 30 g de drojdie
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 250 g de unt(margarină)
  • coajă de portocală rasă
  • sare
  • câteva linguri de lapte
  • Cremă:
  • 3 albuşuri
  • 250 g de zahăr
  • 250 g de nuci măcinate
  • gem de uns
  • vişine
  • Glazură de cacao la rece:
  • 200 g de zahăr pudră
  • 2 linguri de cacao
  • 3-4 linguri de apă fierbinte
  • 1 linguriţă de oţet
  • 1 lingură de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochi de păun:

Se amestecă ingredientele pentru aluat. Se întind 2 foi, cam de 15 cm lăţime fiecare. Pe margini se pun vişinele fără sâmburi şi se rulează aluatul peste vişine. 

Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi se încorporează uşor nucile. In mijloc se unge cu gem. Peste gem se toarna crema(se imparte in 2, pentru cele 2 foi). Se coace cam 30 de minute la foc potrivit.

Se ung cu glazură de cacao la rece.

Glazura: Se freacă bine zahărul cu cacaua să nu aibă cocoloaşe.Se adaugă uleiul, oţetul si apa fierbinte si se amesteca repede. Se freacă bine si se toarnă peste prăjitură.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochi de păun" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rom si visine