Orez cu cartofi

de Panacris in Mancaruri de post, 4 Oct 2013 | 17924 vizualizari

 

Am tot auzit de mâncărica asta în perioada postului. Azi mi-au rămas câțiva cartofi de la ciorbă, curățați și tăiați, nu știam ce să fac cu ei, așa că am probat felul acesta de mâncare. Foarte bun, dealtfel!

 

INGREDIENTE

  • cartofi albi de Covasna 3-4 bucăți,
  • orez brun cca. 250 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • ardei gras 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • ulei de floarea soarelui 1 limgură,
  • sare iodată,
  • boia de ardei dulce,
  • piper proaspăt măcinat,
  • mărar verde 1/2 legătură,
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu cartofi:

Ceapa se curăță, se taie mărunt și se pune la călit în grăsime și puțină apă. Morcovul, ardeiu se curăță deasemenea și se taie mărunt, apoi se adaugă la ceapa călită. Cartofii curățați și tăiați mărunt se adaugă la mestecul de legume, împreună cu orezul, completîndu-se cu apă, cca. 700 ml. Se asezonează de sare, piper și boia, lăsându-se la fiert cca. 25 de minute la foc mediu.

Se servește ca atare sau alături de preparate din carne și salată de sezon.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

în zilele de dulce uleiul se poate înlocui cu 1 lingură grăsime de rață, preparatul va avea un gust deosebit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

04.10.2013, 21:35

Nu am servit niciodata combinatia asta dar sa stii ca imi place

Lia_ 1

05.10.2013, 22:58

multi carbohidrati dar e frig si merg

Sim0na 1

07.10.2013, 11:18

Interesanta combinatia..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hribi cu ceapa si usturoi