Paine-floare

de Miha in Piine, 4 Mar 2010 | 4608 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 50 ml apa
  • 50 g unt topit
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 500 g faina
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 lingurita boia de ardei
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine-floare:

Aluatul l-am preparat la masina de paine, programul de framantare+dospire. Se pun in cuva ingredientele uscate, apoi laptele amestecat cu apa calduta si untul topit.

Aluatul obtinut se imparte in 7 bilute. Acestea se pun intr-o tava rotunda bine unsa cu ulei. Punem mai intai o bila in centrul tavii, apoi restul de jur imprejur, la distanta intre ele.

Lasam la crescut, la loc caldut, pana isi dubleaza din nou volumul.

Galbenusul de ou il desfacem cu laptele si ungem aluatul crescut. In compozitia ce ramane se adauga boiaua de ardei si se mai unge inca o data painea. Mijlocul il presaram cu susan.

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine-floare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine scotiana