Painea maimutei

de Miha in Dulciuri, 23 Sep 2009 | 7449 vizualizari

 

Nu stiu de la ce anume vine aceasta denumire.Probabil de la faptul ca se rupe cu mana cand se mananca.
Painea maimutei nu este nimic altceva decat teanc mare de bile de aluat care au fost tavalite in unt şi zahar inainte de coacere. :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1/4 cana de apa calda
  • 3/4 ceasca de lapte cald
  • 2 lingurite si 1/2 drojdie uscată
  • 3 cani faina
  • 1 lingurita de sare
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 ou
  • 2 linguri de unt topit
  • Caramel:
  • 200 g zahar brun
  • 1 lingura si 1/2 scorţişoară
  • 1/2 pahar unt topit
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painea maimutei:

Toate ingredientele pt aluat le-am pus in cuva masinii de paine la programul de framantare+dospire.

Zaharul il amestecam cu scortisoara.
Ungem un vas termorezistent cu unt apoi presaram cu zahar aromat cu scortisoara.

Din aluatul crescut formam bile mici,in podul palmelor.Fiecare mingiuta de aluat o dam prin unt topit apoi o tavalim prin zaharul aromat.Mingiutele bine filmate cu zahar,le asezam in vasul termorezistent,apoi acoperim vasul cu folie alimentara si lasam sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul.

Se da la cuptor pentru 30-35 de minute,la foc mediu,pana se rumeneste. Cand apasati usor cu degetul revine la forma initiala.
Se lasa in tava sa se racoreasca,apoi se rastoarna pe platou.

Se serveste calda.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Painea maimutei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]