Panna cotta cu portocale şi rom

de sisterskitchen in Prajituri, 15 Feb 2013 | 4489 vizualizari

 

Ne place panna cotta. Fie cu piure de mango, fie cu vanilie. De data aceasta am ales să combinăm portocale cu rom şi ne-a plăcut foarte mult. Cu un desert atât de rafinat şi uşor să te tot răsfeţi!

 

INGREDIENTE

  • 400 ml smântână lichidă dulce
  • 200 ml lapte
  • 150 ml lapte condensat îndulcit
  • 2 portocale
  • 2 linguri rom
  • 6 foi de gelatină
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu portocale şi rom:

Laptele se pune la fiert împreună cu smântâna şi laptele condensat.

Între timp se pun foile de gelatină la înmuiat în apă rece.

Se prepară un suc din 2 portocale, se strecoară de sâmburi şi pulpă.

Se ia vasul de pe foc şi se adăugă gelatina stoarsă bine, sucul de portocale şi romul.

Se pune din nou la foc mic şi se lasă să dea 1 clocot, amestecând mereu ca să nu se prindă crema de fundul cratiţei. Se toarnă în forme şi după ce s-a răcit se introduce în frigider pentru 3-4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu portocale şi rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu zmeura