Panna Cotta traditionala

de CramaHaiducilor in Dulciuri, 8 Oct 2012 | 5977 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml smantana dulce
  • 80 ml lapte rece
  • 100 ml zahar
  • 1 plic de gelatina
  • seminte de vanilie
  • dulceata de fructe de padure sau sirop de caramel pentru servire
  • visine din compot
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta traditionala:

Gelatina se pune la inmuiat in lapte rece taranesc pentru 5 minute. 

Tot acum se aseaza smantana si zaharul, intr-o oala, la foc domol. Nu se lasa sa dea in clocot si se sting cu laptele rece si gelatina topita amestecand intruna pana se schimba in crema. Atunci se trage de pe foc si se pun semintele de vanilie amestecand iara.

Se toarna in forme sau in cani, dupa cum se doreste servita, si se pune sa seada la rece 2 ore.

Se serveste fie cu dulceata de zmeura (sau alte fructe de padure) fie cu sirop de caramel, garnisita cu visine din compot.

Siropul se face iute turnand 1/4 cana de apa peste 1 cana de zahar caramelizat. Se lasa la foc mic pana apa topeste caramelul apoi se amesteca cu putin rom.

TIPS-URI

1

Cel mai usor se scoate din forme daca sunt umezite putin inaine de a turna.

2

In loc de seminte de vanilie se pot folosi si esenta sau praf de zahar vaniliat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta traditionala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort panna cotta cu jeleu de capsuni