Paste Caramelle cu telemea si sos de gogosar cu smantana

de laughylau in Paste, 6 Noi 2011 | 3315 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 grame faina alba
  • 6 oua
  • 350 grame telemea sarata
  • 300 grame smantana grasa
  • 1 lingurita sare
  • 3 gogosari
  • 1 ceapa rosie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Caramelle cu telemea si sos de gogosar cu smantana:

Se framanta faina cu ouale cam 6 minute pana devine un aluat omogen si elastic. Se lasa o ora in frigider perfect acoperit cu folie de plastic.

Pe o suprafata presarata cu faina se ia cate 1/4 din aluat si se intinde cu sucitorul pana devine foarte subtire. Se taie patrate cu dimensiunea 7 cm x 7 cm.

Un vas incapator se umple cu apa si o lingurita sare si se pune pe foc.

Telemeaua se taie in cuburi de dimensiuni egale.

Pe fiecare patrat de aluat se pune un cub de telemea care este apoi invelit ca o bomboana.

Se fierb pastele in apa sarata, cam 12 minute.

Pentru sos se calesc un minut gogosarii macinati si ceapa taiata fin intr-o lingura de ulei. Se amesteca cu smantana si sarea.

Pe farfurie se aseaza sosul apoi pastele, care se vor consuma fierbinti, cu rondele de ceapa rosie.

Buon appetito!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Caramelle cu telemea si sos de gogosar cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu legume mexicane si mezeluri