Paste carbonara

de cristinne in Spaghete, 10 Mai 2012 | 8015 vizualizari

 

Tagliatele carbonara cu parmezan si bacon

 

INGREDIENTE

  • 250 de gr tagliatele cu ou
  • 100 gr parmezan
  • 200 gr bacon crud afumat
  • 2 galbenusuri
  • 200 ms smantana dulce
  • sare, piper, busuioc
  • o lg. de ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste carbonara:

Se fierb pastele conform instructiunilor. Ale mele in 7 minute erau fierte.

Se taie fasiute baconul. Se caleste ff usor cu uleiul de masline intr-o tigaie. Separat se amesteca bine de tot galbenusurile de ou cu smantana dulce lichida si condimentele (sare, piper, dupa gust...atenite insa sa nu fie sarat parmezanul si bacnul ca altfel nu mai trebuie pusa sare in plus). Se rade parmezanul.Recomand sa il cumparati bucata ca e mai bun la gust.

Se toarna deasupra la baconul rumenit amestecul de smantana cu galbenus bine batut si jumatate din parmezanul ras....se amesteca continuu si in 2 minute de dat in clocot se va ingrosa. Se opreste focul si se adauga peste acest sos pastele gata fierte, scurse si clatite cu apa rece in pealabil.

In farfurie se servesc calde, si se presara parmezanul ramas si frunza de busuioc drept decor.

Sunt excelente!!

 

 

TIPS-URI

1

recomand parmezanul bucata nu ras...e muult mai bun la gust!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste Carbonara