Pastrav salmonat cu legume si ciuperci la cuptor

de maxion in Pastrav, 17 Apr 2011 | 9737 vizualizari

 

o reteta originala produsa ad hooc cu de toate de florii

 

INGREDIENTE

  • 3 pastravi salmonati
  • 300 gr ciuperci
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 1 vanata rotunda
  • 1 ardei gras rosu
  • 200ml vin alb
  • 2 morcov
  • 3 cartofi
  • 3 cepe rosii
  • radacina de telina (o bucatica)
  • mirodenii proaspete (rosmarin , salvie,foi de adfin )
  • condimente(pentru peste , vegeta , piper si altele dupa gust)
  • 4 rosii coapte
  • 7-8 catei de usturoii
  • 300 gr pasta de tomate
  • verdeata (patrunjel verde,si marar)
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav salmonat cu legume si ciuperci la cuptor:

Curatam si evisceram pestele si il condimentam .

Adaugam vinul,  jumatate de lamaie si jumatate de portocala, felii de peste si-l lasam cel putin 4 -12 ore la frigider la marinat.

Pregatim legumele :

Le curatam de coaja , de foi, si le taiem fideluta .

Totul se pune peste pastravi si se da la cuptor pt 2 ore la 220 gr celsius.

Pregatim pasta de tomate cu usturoiul taiat marunt si patrunjelul sau marar , sucul de lamaie si portocala ramase .

Le adaugam spre sfarsitul coacerii, mai lasam 15 min la cuptor .

Servim cu mamaliguta calda ..

.(atentie la peste ca  se sfarama nu ramane intreg) imi pare rau vroiam sa ramana dar nu e asa 

Va urez pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav salmonat cu legume si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu migdale