Pere umplute in foietaj

de vio_dreams in Dulciuri, 4 Feb 2013 | 7862 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pere tari
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 300 gr migdale macinate
  • 3 linguri miere albine
  • 1/2 l vin alb
  • 200 gr zahar
  • scortisoara
  • nucsoara
  • cuisoare
  • 1 galbenus
  • frunze menta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere umplute in foietaj:

Curatam coaja perelor cu ajutorul cutitului pentru legume fara sa taiem coditele.

Punem intr-o craticioara vinul, zaharul, scortisoara (pudra sau batoane) si cuisoarele. Punem pe foc si cand clocoteste adaugam perele.

Le lasam sa fiarba pana ce intra furculita cu usurinta in ele apoi le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se racoreasca.

Scoatem cotorul perelor cu mare atentie ca sa nu strapungem para .

Eu am folosit un instrument special pentru asa ceva, un dispozitiv de scobit mere

Amestecam migdalele macinate grosier cu mierea de albine si umplem fiecare para cu pasta obtinuta .

Taiem foietajul fasii subtiri si il infasuram in jurul perelor pana ajungem la codita. Aveti grija ca in momentul in care puneti foietajul perele sa fie usor umede ca sa nu se dezlipeasca si sa cada.

Batem galbenusul si ungem toata suprafata inclusiv codita pentru a avea un aspect frumos .

Punem perele in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor , la foc mic, pana se rumeneste frumos foietajul .

Lasati sa se raceasca apoi serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere umplute in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pere umplute, imbracate in foietaj