Plachie de cod

de Sidy in Peste, 19 Dec 2010 | 7046 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de cod( se poate si alt fel de peste)
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa uscata
  • 2-3 cepe verzi
  • 3-4 catei usturoi
  • 200 ml bulion
  • 2 rosii
  • 1/2 ardei gras
  • 1 foaie de dafin
  • 100 ml vin
  • piper macinat
  • sare
  • zeama de lamaie( facultativ)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de cod:

Pestele se taie in felii , se da prin faina amestecata cu boia si se frige in uleiul incins, 2 minute pe o parte, 2 pe cealalta, apoi se scoate pe o farfurie.
Ceapa taiata felii, rosia si ardeiul taiate cubulete si morcovul taiat rondele ,se calesc in 2 linguri ulei.Se adauga apoi vinul, bulionul,sarea, foaia de dafin, piperul , usturoiul razuit ( eventual zeama de lamaie) si bucatile de peste fripte pe jumatate. Se lasa sa fiarba pina sunt fierte toate , apoi se lasa sa se raceasca.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de cod" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]