Platou cu creveti si legume la cuptor

de alba_zori in Peste, 20 Mar 2012 | 6425 vizualizari

 

Am cumparat niste creveti proaspeti si m-am gandit cum sa le fac mai diferit decat de obicei, si iata rezultatul, m-am jucat un pic cu ornamentul dar in esenta sant foarte foarte buni si pentru o cina romantica in doi sant extraordinari de fenomenali, deci pofta mare!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr creveti proaspeti.
  • 3 cartofi.
  • 6 linguri de mazare.
  • un mocov mai marisor.
  • un ardei gras rosu mai micut.
  • ulei de masline.
  • sare dupa gust
  • curry.
  • foi de dafin.
  • salvie
  • rozmarin
  • partunjel sau leustean.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou cu creveti si legume la cuptor:

Am pregatit mai intai legumele,am pregatit o tava care am tapetat-o cu hartie de copt si am dat drumul la cuptor la 180 grade,am curatat cartofii,i-am spalat si taiat felii si i-am asezat in tava,apoi am pus mazarea langa,morcovul curatat si taiat julien,ardeiul gras la fel,am condimentat cu ulei de masline,sare dupa gust,foi de dafin la partea cu cartofii,salvie,rozmarin,patrunjel sau leustean c-am peste tot,si am acoperit tava cu hartie de aluminiu si am bagat-o la cuptor 30 de minute,apoi am verificat cu o furculita daca era gata si morcovul,dar am mai lasat la cuptor inca 10 minute la 150 grade.

Intre timp am curatat bine crevetii de coaja,piciorute,capusor,si de firicelul negru,mie mi-a luat mai mult timp ca erau micuti,i-am spalat si asezat intr-o tavita mai mica de aluminiu,am condimentat cu sare dupa gust,ulei de masline si curry.Am acoperit tavita cu hartie de aluminiu si bagat-o la cuptor 20 de minute.

Am pregatit un platou si am pregatit cateva ornamente tandafirasi din coaja de grefa,frunzulite din coaja de avocado,felii de grefa invarite,felioare de lamaie,apoi am asezat si legumele si la urma crevetii,am ornat si cu un pic de sos de sepie in jurul platoului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu creveti si legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

alba_zori 1

21.03.2012, 15:06

Multumesc mult pentru aprecieri,intr-adevar este foarte buna!

Bunica 1

21.03.2012, 22:36

Foarte frumoasa prezentare pe platou!

Bya Ralu 1

22.03.2012, 01:46

big like

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste umplut cu creveti