Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat

de Ela68 in Mancaruri de legume, 23 Iun 2014 | 37316 vizualizari

 

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat
Pentru ca am renuntat definitiv la carne, am grija sa introduc in alimentatie proteina. Din punctul meu de vedere, cel mai bun inlocuitor al carnii este ciuperca. Este bine de stiut ca aceasta ciuperca, prin substantele active pe care le contine are un efect terapeutic benefic asupra organismului. N-am sa dezvolt, doar va invit sa va documentati !

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat:

  • 500 gr Pleurotus
  • 3 oua mici ( sau 2 mari )
  • cca. 3-4 linguri faina
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat:

Cum se prepara Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat:

1. Ciupercile se spala si se pun la fiert in apa cu sare 5 minute. Se lasa la racit si la scurs intr-o sita, apoi se mai storc cu mana astfel incat continutul de apa sa fie cat mai mic. In cazul in care coditele sunt lungi, se vor taia deoarece sunt destul de tari si nu se pot manca. 

2. Se bat ouale, se adauga sarea si piperul, apoi faina pana se formeaza un aluat ca pentru clatite. 

3. Dam ciupercile prin acest amestec si le punem la prajit in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti si se scot pe un servet pentru ca uleiul sa poata fi absorbit. 

4. Se pot servi ca atare sau cu sos de iaurt.

Chiftele de dovlecei este o reteta usoara, de vara de nici nu-ti dai seama ca-s din dovlecei si nu din carne :) Aceeasi reteta o puteti prepara si la cuptor

Va recomandam si reteta Ciuperci Pane cu Surprize

Daca ti-a placut reteta noastra "Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Anett 1

24.06.2014, 12:54

Ela68 1

24.06.2014, 12:56

Da Lauriciule, am renuntat. Acum, daca merg la un gratar cu prietenii, nu zic nu la o bucatica, dar 360 de zile pe an nu mananc carnitza .
Ai mei n-au renuntat

Bya Ralu 1

10.02.2015, 15:22

bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Șnițele din ghebe