Prăjitura cu afine și lapte condensat te va cuceri de la prima bucățică. Este o prăjitură pufoasă, cu textură umedă și plină de afine.
Pentru Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, lapte condensat, iaurt, ulei, făină, afine și fulgi de migdale.
Cum se prepara Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată:
Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare, esența de vanilie, iaurtul grecesc, uleiul. Mixează bine, apoi adaugă laptele condensat. Încorporează făina și praful de copt. Mixează până obții un aluat omogen. Adaugă afinele, dar oprește câteva deoparte. Amestecă cu ajutorul unei spatule.
Toarnă compoziția în tava de copt, nivelează frumos, apoi presară afinele rămase, fulgi de migdale și zahărul brun.
Coace prăjitura cu afine în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 40 de minute sau până se rumenește frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la temperat.
O poți tăia doar după ce s-a răcit de tot.
Presară puțin zahăr și savurează o porție mare din bunătatea asta de prăjitură cu afine și lapte condensat.