Prajitura cu crema pasticcera

de Lau in Dulciuri, 5 Feb 2012 | 8933 vizualizari

 

Pentru crema m-am inspirat de la micki.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa rece
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • CREMA
  • 2 galbenusuri
  • 500 g lapte
  • zeama de la o lamaie
  • 50 g amidon
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • DECOR
  • ciocolata cu alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema pasticcera:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,zaharul pana devine o spuma lucioasa,

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa.

Faina se amesteca cu praful de copt,cacaoua.

Se amesteca albusurie cu galbenusurile,faina cernuta,esenta de rom,omogenizam unsor si turnam in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptor pana  trece testul cu scobitoarea.lasam sa se raceasca dupa care o taiem in 2.

CREMA-laptele se punem pe foc,cand aproape da in colocot,se stinge focul,

galbenusurile se amesteca cu zaharul,amidonul,praful de sare,adaugam laptele caldut,zeama de lamaie si punem din nou pe foc amestecand continuu pana da in clocot,se lasa la racit amestecand din cand in cand.

Se aseaza prima foaie in tava insiropam-crema(eu am oprit si am uns si deasupra)a 2 foaie-crema-ciocolata cu alune.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema pasticcera" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Lau 1

10.02.2012, 15:44

te servesc cu cea mai mare placere

elucubratiiculinare 1

13.02.2012, 23:41

bună rău!

Lau 1

14.02.2012, 10:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]