Pulpă de miel gătită în vasul roman

de Panacris in Oaie, 24 Ian 2015 | 6142 vizualizari

 

;) O fi bun Multicookerul, sau vas-ul sub presiune, dar vasul Roman întrece tot modernismul ;) Preparatele sunt mult mai gustoase și savuroase! ;)

 

INGREDIENTE

  • pulpă de miel 1 bucată,
  • șoric de porc afumat,
  • usturoi 4-5 căței,
  • sare iodată,
  • mirodenii ( rozmarin, cimbru, boia de ardei dulce, busuioc, măghiran, piper de trei culori),
  • ulei de măsline aromatizat cu cimbru și rozmarin,
  • roșii 4 bucăți,
  • vin alb demisec cca. 300 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de miel gătită în vasul roman:

În primul rând, vasul roman se scufundă în apă rece, pentru cca. 30 de minute.

În acest timp pulpa de miel, se înțeapă din loc în loc. De data asta nu am împănat-o ;) Așa înțepată a primit un masaj cu ulei de măsline și ierburile aromatice. Apoi se așează în vasul Roman, se acoperă cu șorici afumat și se dă la cuptor ptr cca. 30 de minute. Apoi se întoarce friptura, se adaugă roșiile tăiate în două, cățeii de usturoi  și cca 200 ml apă ;) Se pune din nou la gătit cca. 40 de minute la 150 grade, acoperit.

După ce s-a gătit pulpa de miel se servește cu piure de spanac, piure de cartofi, tzatziki și salată ;) după gustul fiecăruia ;)

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Friptura e foarte bună și rece, servită ca și mezel ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de miel gătită în vasul roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel