Rata pe varza

de Dana_Retetegg in Rata, 30 Noi 2012 | 9084 vizualizari

 

O reteta cu adevarat savuroasa!!

 

INGREDIENTE

  • 2 verze mici (sau una mai mare),
  • 1 ceapa mare,
  • boia dulce,
  • boabe piper,
  • foi dafin,
  • bulion de rosii,
  • suc de rosii,
  • 2 pulpe de rata,
  • 100 ml vin rosu,
  • 100 ml de ulei,
  • marar,
  • sare,
  • piper macinat,
  • sare de lamaie.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza:

Intr-o cratita am pus 50 ml ulei si am calit ceapa tocata. Am adaugat boia, piper macinat, sare, foi de dafin si boabe de piper si am calit pana s-a rumenit putin.

Am adaugat apoi varza taiata marunt si 100 ml apa (un pahar).

Am lasat pe foc pana cand varza a devenit moale si apa s-a evaporat aproape complet.

Apoi am adaugat bulionul si sarea de lamaie.(Noua nu ne place varza dulce asa ca o acrim, voi o pregatiti cum va place).

Am pus la final marar tocat.

Pulpele de rata (rata crescuta la tara) le-am pus la fiert in apa cu boabe de piper si foi de dafin aprox 1 ora si jumatate.

Le-am scurs apoi bine de apa si le-am pus la prajit in ulei. 

Am adaugat peste ele vinul rosu (tot vin de la tara), sare si boia. 

Am lasat sa se gateasca innabusit cateva minute, apoi am luat capacul si am lasat sa se rumeneasca putin.

Intr-o tava am asezat varza, apoi deasupra ei pulpele de rata.

Am pus deasupra suc de rosii, marar si foi de dafin.

Am pus tava la cuptor pentru 30-40 de minute la foc mediu.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata pe varza