Nu am mai mancat de ceva vreme ciulama, asa ca m-am pus pe treaba. A iesit minunata si cremoasa.
Pentru Reteta de ciulama de ciuperci ai nevoie de urmatoarele ingrediente: ciuperci, ceapa, ulei, smantana si supa de pui.
Iata cum se prepara Reteta de ciulama de ciuperci
De mult aveam pofta de o ciulama, asa ca am pregatit legumele: cepele, usturoiul si ciupercile, pe care le-am curatat bine.
Ca sa nu-mi mai lacrimeze tot timpul ochii, am taiat cepele in 4 si le-am pus in maruntitor care si-a facut treaba in 5-6 secunde de apasat pe buton.
Am taiat ciupercile felii inainte de a ma apuca sa pregatesc mancarea.
In oala electrica am selectat modul de gatire clasica si mai exact modul de rumenire, am asteptat sa se incalzeasca, dupa care am adaugat uleiul.
In uleiul incins, am adaugat ceapa si am calit timp de 3-4 minute, apoi am adaugat cateii de usturoi.
Ciupercile taiate felii, le-am pus peste ceapa care a devenit sticloasa si am amestecat bine cu o spatula. Ciupercile o sa elimine sucul si acestea trebuie calite timp de 10 minute, pana o sa-l evapore.
Am condimentat cu sare si piper dupa gust Am adaugat supa de pui, am amestecat bine si am lasat la fiert timp de aproximativ 10 minute.
La final am adaugat smantana pentru gatit, am lasat sa dea 2-3 clocote si am oprit oala.
Peste ciulamaua de ciuperci am adaugat patrunjelul si a fost gata de servit. Sper sa va placa reteta. Pofta buna!
Vezi si reteta de Ciulama de pui.