Rosii cu ardei pentru ciorbe,mancaruri

de Constelatialeu in Bulion, 2 Oct 2013 | 20938 vizualizari

 

Varianta asta combinata,rosii cu ardei imi place foarte mult,o folosesc atat la ciorbe cat si in diverse mancaruri.

 

INGREDIENTE

  • cca 10-15 kg rosii
  • cca 3-4 kg ardei,colorat
  • frunze de telina,un manunchi sanatos
  • sare
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii cu ardei pentru ciorbe,mancaruri:

Rosiile le oparim ,apoi le curatam de coaja si le taiem mai marunt.Ardeii curatati de seminte si nervuri si taiati cubulete.Intr-un tuci mare punem rosiile si ardeii la fiert,lasam sa fiarba pana ardeiul este inmuiat ( nu foarte rau) si a scazut suficient cat sa nu fie ''apa chioara''.O compozitie omogena,nici prea groasa,dar nici prea subtire.Se adauga zahar si sare in functie de gust si de cat de dulci au fost rosiile.La final se toaca frunzele de telina si se mai lasa la fiert cca 10 minute.

Se toarna in sticle cu gatul mai larg,cat este compozitia fierbinte,se acopera cu o patura si se lasa la racit.

TIPS-URI

1

in sticle,deasupra turnam putin ulei incins

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii cu ardei pentru ciorbe,mancaruri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Corinuta 1

02.10.2013, 12:04

Daca-i pentru prajituri ma bag si eu....in seama

simona72 1

02.10.2013, 12:25

bun zarzavatul!! Eu am primit de la soacra

ianculubita 1

02.10.2013, 13:23

buuuun,la iarna in ciorbica...mmm

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulion de ardei