Saramură nature de ştiucă & Mămăligă

de DinDragostePentruGatit in Peste, 5 Apr 2012 | 6428 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ştiuci măricele;
  • 1 ardei iute;
  • 1 căţel de usturoi;
  • pătrunjel / leuștean;
  • ulei de floarea soarelui;
  • oţet;
  • sare;
  • piper.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramură nature de ştiucă & Mămăligă:

Se taie peştele de-a lungul burţii, se curăţă, se spală apoi se porţionează.

Solzii nu se curăţă.

Se sărează şi se lasă circa 20 minute.

Se încinge bine grătarul. Prima dată se pune partea cu solzi.

Se ţine 2-3 minute pe fiecare parte, doar cât "să prindă miros de grătar" :).

Saramura

Într-un vas se pune circa 1 L la fiert. Se adaugă  sare, piper, ardei iute şi puţin oţet. După ce au fiert bine, se adaugă mujdeiul de usturoi (sau usturoi mărunţit). La final se pune peştele în saramură (peştele să nu fie rece) şi se fierbe la foc potrivit timp de 15-20 minute.  Se presară de preferinţă leuştean, în lipsa acestuia...merge şi pătrunjelul :).

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Prefer să pun mujdei deoarece saramura capată astfel un aspect mai plăcut...aşa-mi place :).

2

Se serveşte cu mămăliguţă caldă. Hai fie...şi-un păhărel (sau borcănel :D) de vin alb!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramură nature de ştiucă & Mămăligă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mamaieelena 1

05.04.2012, 17:19

gustos

iry-gabriela 1

05.04.2012, 21:36

bunatate de mancare

Sim0na 1

05.04.2012, 21:58

foarte bun!!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramură de caras