Savarina uriasa :)

de lilik in Dulciuri, 18 Ian 2011 | 8404 vizualizari

 

chiar nu stiam cum sa o numesc:D

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri de pesmet
  • 1-2 linguri faina
  • pt sirop:
  • 300 ml apa
  • 7-8 linguri de zahar
  • 40 ml rom(sau esenta de rom)
  • pt umplutura:
  • 400 ml frisca lichida(indulcita)
  • 1 vanilie
  • 150 gr circa dulceata de afine(sau de care va place mai mult)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarina uriasa :):

Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul si praful de sare,apoi adaugam cate un galbenus si amestecam dupa fiecare in parte.

Adaugam pesmetul si faina in ploaie,amestecam, apoi punem compozitia intr-o tava(20 cm) unsa si tapetata cu pesmet,dupa care dam la cuptorul incins la 160° pana se rumeneste frumos.

Intre timp pregatim siropul:

punem zaharul sa se caramelizeze,iar cands-a topit tot punem apa si romul si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul.

Batem frisca cu vanilia inainte de a umple savarinele,iar daca dulceata e prea groasa o subtiem putin.

Cand blatul si siropul sunt reci punem siropul peste direct in tava unde l-am copt apoi dam la frigider 30 de minute(pana absoarbe tot siropul),apoi scoatem si punem pe un platou,taiem blatul in 2 si punem frisca pe o parte,apoi punem putin dulceata,acoperim cu cealalta parte si terminam cu frisca si dulceata.

Lasam cateva ore la rece dupa care servim.

TIPS-URI

1

daca folositi esenta de rom puneti-o in sirop cand dati deoparte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina uriasa :)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Padurea Neagra"