De când am văzut rețeta lui Alex Teacher de Supă cremă de dovleac, am știut că va fi pe placul meu, pentru că ador dovleacul în orice preparat ar fi el inclus.
Și m-am bucurat că a fost și pe placul băieților mei.
Eu am modificat puțin rețeta și cantitățile, punând în locul smântânii, brânză cremoasă și am adăugat în plus o ceapă și puțin ghimbir ras.
Nu am folosit țelină, ci rădăcină de pătrunjel și pentru un plus de gust am folosit nucșoară.
Pentru servire, am folosit o șunculiță pe care am rulat-o pe grisine și am rumenit-o la cuptor, în comparație cu Alex care a folosit bacon și crutoane.
Mai întâi curățăm legumele, le tocăm grosier, le punem într-un vas și le acoperim cu apă.
Adăugăm și o linguriță de sare și punem vasul la foc mediu, lăsând legumele să fiarbă până sunt bine pătrunse.
Între timp, ne ocupăm de ingredientele pentru servit supa cremă de dovleac.
Rulăm feliile de șuncă pe grisine, lîsându-le capetele libere și le dăm la cuptor, în tava tapetată cu hârtie de copt, pentru 10 minute, sau până când șunca este rumenită și se strânge frumos în jurul grisinelor.
Rmenim și semințele de dovleac, curățate, într-o tigaie pe foc, doar pentru1 minut, să nu se ardă.
Când legumele sunt bine fierte, le scurgem de supă și le trecem prin blender, transformându-le într-un piure cremos.
Adăugăm brânza cremoasă pe care mai întâi o diluăm cu puțină supă.
Adăugăm puțin ghimbir ras, piper și nucșoară, după gust și frunzele de busuioc rupte.
Mai trecem odată ingredientele prin blender și diluăm supa cremă cu puțină supă fierbinte, până obținem consistența dorită.
O mai fierbem pentru 2-3 clocote, să se întrepătrundă toate aromele, apoi o lăsăm să se tempereze ușor.
Servim supa cremă de dovleac cu grisinele înfășurate în șuncă și presărată cu semințe de dovleac, coapte.
Este foarte gustoasă și foarte hrănitoare!
Să vă fie de folos!