Mi-a placut atat de mult supa crema de rosii conservate pe care ne-a pregatit-o Radu la Slanic, incat am incercat si eu nu intru totul cum a facut-o el, dar tare buna a iesit si a mea.
Am avut 2 borcane de 800 g de rosii intregi in bulion si le-am transformat imediat in supa crema.
Multumesc Radu Popovici, pentru idee!
http://www.reteteleluiradu.ro/2013/05/24/supa-crema-de-rosii-cu-mozzarella/
Rosiile le-am pasat si le-am trecut prin sita pentru a indeparta cojile si semintele.
Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la inabusit in uleiul de masline, punand treptat si apa.
Eu de la un timp nu mai folosesc prajeli pentru ca avem probleme cu gastrita, mai ales eu si unul din baietii mei, asa ca adaug si putina apa.
Cand ceapa a devenit translucida, am adaugat usturoiul presat, am amestecat bine apoi am pus rosiile, foile de dafin si am acoperit.
Am lasat asa la foc moale 20 de minute, dupa care am scos foile de dafin si am adaugat busuiocul si piperul, am mai tinut 5 minute apoi am ridicat de pe foc.
Am servit cu paine prajita unsa cu crema de branza cu hrean, ceva fin pufos de la Delaco si branza veche sarata.