Aceasta este o rețetă de vară a familiei mele, de aceea m-am gândit că aș putea să o relatez intrând și în concursul "concurs culinar-vara in farfurie". Sper să vă fie de folos celor care o citiți
retete de vara
Se curață legumele și întregi împreună cu spatele de găină se pun la fiert într-o oală de 3,5l. Când începe să fiarbă se sărează după gust. Se lasă la fiert timp de o oră și 40 min. După acest timp, se strecoara supa și se înmulțește cu apă până se umple oala. Supa se pune la fiert împreuna cu apa cea noua. Separat se bat cele 3 ouă întregi cu grișul. Dacă scrobul este prea gros se pune un gât de apa minerală și amestecam din nou. Dacă scrobul este prea subțire adăugăm griș până consistența scrobului este mai mult groasa decât subțire. Cu o lingură mare punem găluștele în supa strecurată în timpul fierberii. Lăsăm să fiarbă încă 7 min. După ce oprim focul acoperim total oala de supa cu capacul ca sa se "odihneasca" găluștele. Se ornează cu pătrunjel tăiat mărunt.
1
După ce oprim focul acoperim total oala de supa cu capacul ca sa se "odihneasca" găluștele