Tagliatelle de casă colorate natural

de Panacris in Paste, 16 Feb 2014 | 4691 vizualizari

 

Ei și dacă am redescoperit pastele preparate în casă, am trebuit să mă joc nițel;)Foarte fain și interesant ;) Urmează zilele următoare cu spanac și icre negre :D :)) Aaaa și cu sfelcă roșie la sugestia Simonei ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • ou de găină crescută la țară 1 bucătă,
  • făină albă de grâu cca. 100 g,
  • pastă de roșii a la Panacris 2 linguri,
  • sare iodată,
  • aparat de întins și tăiat tăiței 1 bucată :D.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle de casă colorate natural:

Făina cernută se pune într-un castron mai înalt, așa ca un munte,  în vârful muntelui de făină se pun ouăle, și pasta de roșii, se presară un praf de sare și începe, munca de jos, adică frământarea, cam ”până începe să plouă din pod” :)), așa obișnuiește să spună mama, adică până ce începe să curgă  transpirația pe frunte :D, iar  aluatul a devenit omogen și elastic. Acum urmează partea cea mai simplă, nu-i nevoie să se întindă aluatul cu sucitorul, sau făcălețul :D, ci simplu se tăie bucăți din aluat, se trec prin făină, ca să nu se lipească de tamburii mașinii. Se întinde pe prima mărime, se lasă la uscat un pic foaia, apoi se schimbă pasul, până se obține finețea dorită. După ce s-a terminat operațiunea întindere, se mută manivela la valțurile de tăiere. Se taie în funcție de modelul mașinii, tagliatelle sau fidea;) Dacă nu se folosesc imediat, atenție se lasă la uscat cca. 2 zile pe un prosop de bucătărie, la răcoare. Apoi se depozitează în recipeinte de sticlă sau pungi de hârtie. Spor și succes

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle de casă colorate natural" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]