Tarta cu capsuni si crema de vanilie este un desert, pe cat de simplu, pe atat de cunoscut si indragit. Usor de preparat, delicios si aromat.
Pentru a pregati Tarta cu capsuni si crema de vanilie cu frisca – Desert delicios si usor, ai nevoie de ingredientele urmatoare: faina, unt, zahar, lapte, oua, capsuni si frisca.
Cum se prepara aceasta Tarta cu capsuni si crema de vanilie cu frisca – Desert delicios si usor:
Amesteca faina cu sarea si zaharul. Adauga untul rece si framanta rapid cu varful degetelor pana obtii un aluat nisipos. Adauga oul batut si framanta usor pana se formeaza un aluat omogen. Nu framanta prea mult. Inveleste-l in folie alimentara si lasa-l la frigider 30 de minute.
Intinde aluatul intr-o forma de tarta (aprox. 24 cm diametru), inteapa-l cu furculita si coace-l la 180°C timp de 15-20 de minute, pana se rumeneste. Lasa-l sa se raceasca.
Incalzeste laptele pana aproape de fierbere.
Separat, bate galbenusurile cu zaharul, amidonul si vanilia. Toarna treptat laptele fierbinte peste amestecul de oua, amestecand continuu. Pune compozitia pe foc mic si fierbe pana se ingroasa, amestecand constant. Lasa crema sa se raceasca, apoi incorporeaza frisca batuta.
Toarna crema de vanilie peste crusta racita si niveleaza. Decoreaza cu capsuni taiate feli sau dupa gust.
Da tarta la frigider pentru 1-2 ore inainte de servire.