Tarta cu rubarba

de camelia75 in Dulciuri, 9 Iun 2013 | 5937 vizualizari

 

Rubarba este o leguma care isi are originea in China vestica, Tibet, Mongolia si Siberia.Are un gust foarte acru,de aceea este recomandat sa fie consumata cu zahar, miere, suc de fructe,etc. Este indicat sa fie consumata de cei care sufera de hipertensiune si colesterol ridicat.Rubarba are efecte antioxidante, antiinflamatorii,antialergice si imbunatateste circulatia sanguina.

Tarta are un aluat crocant si un gust dulce acrisor.Va asigur ca este delicioasa si merita incercata!

 

INGREDIENTE

Ingrediente aluat:

  • 125 gr unt topit
  • 250 gr faina
  • 1 lingura rasa cu zahar pudra
  • 1 ou
  • un praf de sare

Ingrediente umplutura:

  • 500 gr rubarba
  • 150 gr smantana
  • 50 gr zahar
  • 1/2 lingura faina (~10 gr) scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu rubarba:

1.Cerneti faina.Adaugati sarea.
2.Faceti o adancitura in mijlocul fainii si adaugati untul topit si oul batut cu zaharul.
3.Framantati bine pana obtineti un aluat legat.Acoperiti-l cu o folie alimentara si lasati-l la frigrider 1 ora.
4.Pe o bucata de hartie pentru copt intindeti aluatul cu ajutorul sucitorului,apoi asezati-l in forma de tarta si bagati-l la frigider pana pregatiti umplutura.
5.Spalati tijele de rubarba,apoi taiati-le in bucati de ~6-7 cm.
6.Amestecati bine smantana cu zaharul, faina si scortisoara.
7.Asezati tijele de rubarba peste aluat,apoi turnati amestecul de smantana.
8.Dati la cuptorul preincalzit, la foc potivit, timp de 45-50 minute.
9.Se taie dupa ce s-a racit bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (12)

Dya Daniela Andrei 1

09.06.2013, 18:31

Nu am mancat niciodata!

Rocsi 1

09.06.2013, 21:07

Sim0na 1

10.06.2013, 14:56

N-am facut si n-am mancat niciodata tarta cu rubarba.. Arata foarte bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu rubarba