Tocana de legume cu orez pentru iarna

de Pasiune pentru bucatarie in Zacusca, 16 Feb 2010 | 142112 vizualizari

 

Nu am apucat sa postez retetele cu proviziile pt iarna din lipsa de timp,iar acum am putin timp si o fac

 

INGREDIENTE

  • 2 kg morcovi
  • 2 kg ardei(eu am avut rosu si verde)
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg rosii date prin masina de tocat
  • 500 g orez
  • 500 g ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume cu orez pentru iarna:

Orezul se pune la fiert separat.Ceapa,morcovul si ardeiul se pun la calit in ulei,apoi se adauga si rosiile si 2 l apa.Dupa ce au fiert si legumele si orezul,acesta se pune peste legume si se mai lasa 10 min la foc potrivit.Dupa ce a scazut sosul se opreste focul si se pune tocana in borcanele spalate si sterilizate la cuptor(le punem in tava de la aragaz si le bagam la cuptor la foc mic).Deasupra fiecarui borcan se pune cate o lingura de ulei si se pune in tava de la aragaz pe care o bagam la cuptor 1 ora la foc mic.Dupa o ora le scoatem si le punem capacele si mai dam la cuptor 20 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu orez pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (23)

BuniMaria 1

18.08.2012, 21:27

Valclaudia 1

20.08.2012, 18:15

Cand ai copii vegetarieni si dai de astfel de retete le treci la favorite. Si cu prima ocazie te pui pe treaba...

alinutzika 1

25.09.2012, 16:29

socrul meu, care e mare bucatar pune asa ceva pe iarna...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt