Tocanita de pipote picanta

de cristeena20 in Pui, 9 Oct 2014 | 9327 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pipote de pui
  • 1 ceapa mare
  • 2 lingurite de pasta de legume
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • pasta paprika, putina boia de ardei dulce
  • 1 cutie mica de rosii in conserva
  • 1/2 pahar pasta de rosii
  • sare, piper, supa de pui, chilli
  • ulei de masline

Pentru servire felii de paine de casa

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote picanta:

Pipotele se spala si se tau daca sunt prea mari. eu am folosit congelate.

Tocam marunt ceapa si o calim cu ulei de masline. Adaugam pasta de legume (eu am facut inc asa- vezi reteta) si am calit pana a devenit sticloasa. Adaugam pipotele si le frigem 2 minute . Adaugam boiaua si pasta de ardei rosu , rosiile maruntite, vinul  si pasta de rosii. Peste toate turnam supa de pui (eu am avut pastrata de la un pui fiert , dar puteti folosi cub knorr) . Adaugam sare, piper si chilli. Acoperim si lasam sa fiarba bine pana se inmoaie pipotele ff bine.(cca 1,5 ore) .

Sosul trebuie sa se ingroase putin si pipotele sa fie foarte fragede si moi.

La servire asezam in farfurie o felie de paine de casa si turnam pipotele deasupra cu sos din abundenta. Sau dupa preferinta puteti face o mamaliga .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote picanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

ieri la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

ieri la 13:55

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

pe 28.10 la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]