Tort cu crema de cafea si brandy

de Constelatialeu in Torturi, 27 Mai 2014 | 8107 vizualizari

 

Maine-i ziua unei prietene si sper sa-i fac o surpriza placuta.....asa ca azi am tot schitat in cap cum sa fie,ce sa iasa,pana mi-au iesit mie peri albi,ca nu aveam destui......pana la urma a iesit ce se vede mai jos....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 50 g cacao
  • 200 g faina
  • Crema
  • 2 plicuri crema cafea si barandy de la Dr.Oetker
  • 100 g zahar pudra
  • 150 g lapte condensat pilos
  • 300 ml lapte rece
  • Pentru tortul mic din interior
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g lapte condensat
  • 1 lingura lapte
  • 20 g gelatina
  • 300 ml frisca lichida
  • capsuni
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 linguri coniac
  • Pt.ornat
  • crema
  • frisca
  • ciocolata topita
  • capsuni trase-n ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de cafea si brandy:

Blat:

Albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,adaugam faina si cacaoa cernute.Omogenizam bine si apoi adaugam albusurile,amestecand de jos in sus cu miscari lente.Pregatim o forma de tort,26 cm, o imbracam in hartie de copt,pentru ca aveam nevoie ca la mijloc sa fie gol,am folosit o forma speciala,se va vedea in imagini.Am turnat compozitia in forma,am dat forna la cuptorul preincalzit,cand a trecut testul scobitorii am scos forma din cuptor.Am lasat sa se raceasca bine,am mai largit un pic mijlocul si am taiat blatul in patru.

Sirop:

Apa cu zaharul pe foc sa fiarba,cand a dat in clocot orim focul si punem coniacul,lasam sa se raceasca.

Crema:

Intr-un castron punem cele doua plicuri de crema cafea cu brandy,adaugam zaharul farin si laptele condensat ,amestecam,apoi subtiem cu laptele rece si mixam cu mixarul pana obtinem o crema consistenta.

Pentru tortul din interior

Ouale cu zaharul si laptele pe foc pana se ingroasa,avem grija sa amestecam mereu sa nu se lipeasca.Tragem cratita de pe foc adaugam  laptele condensat si gelatina,care a fost hidratata in apa rece,conform instructiunilor de pe pachet.Omogenizam si adaugam frisca batuta spuma.

Asamblare:

Asezam prima parte de blat o siropam si punem crema peste,apoi procedam la fel si cu urmatoarele parti de blat.Peste tortul format punem un inel de la o forma de tort cu diametrul de 18 cm,ornam cu capsuni taiate si apoi turnam compozitia de tort ( tortul mic).Ca sa nu avem surpriza sa ne curga ,incercam sa impingem inelul de tort in blat,eu n-am fixat chiar bine si s-a mai prelins,dar am dres-o.....Dam tortul la frigider pentru 2-3 ore sa se intareasca tortul din mijloc.Dupa ce s-a intarit ornam tortul cu crema,frisca ,capsuni trase-n ciocolata sau cum va loveste inspiratia si imaginatia......

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cafea si brandy" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortulet din piscot